Odnośnie "kradzioków"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Piotrus, Albo odlaczyc tryb master w tylnej klapie i wtedy otworzy sie tylko ona. Wiec do srodka trzeba ladowac sie przez bagaznik a jak mamy krate to troche sie to utrudni.

Purchawa, Elegance 2002 ma tylko z lewej strony wkladke zamka i w bagazniku, a tak to sa czyste klamki.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Zamieszczone przez Maicroft
      Purchawa, Elegance 2002 ma tylko z lewej strony wkladke zamka i w bagazniku, a tak to sa czyste klamki.
      u mnie też tak jest :idea:
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

Ja mam SLX z '99r. i też tak mam.

Komentarz

• Samiec
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4287
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ja mam w ambiente ice 03r tez tylko od kierowcy i w klapie bagaznika .
          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

w fabi basic tez jest tylko od kierowcy hahaha

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Zamieszczone przez Samiec
              Ja mam w ambiente ice 03r tez tylko od kierowcy i w klapie bagaznika .
              No moja to tez wersja ICE 2002 i zamki mam po obu stronach.
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

Ja ma po jednej.

Poza tym podobnie jak u Martineza moje zamki sa bezuzyteczne - zarowno od kierowcy jak i na klapie bagaznika.
                TDI 205PS

Komentarz

• wasyl
                  L&K
                  • 2005
                  • 1084

my tak tu sobie rozmawiamy o próbach zabezpieczania samochodów, a nie dalej jak piątek byłem świadkiem włamu do SUPERB-a. Akcja działa się na ulicy w biały dzień, do mojego szefa przybył koleś pod koniec dniówki z jakimiś papierami. Był w firmie 10- 15min, po czym wyszedł. Za niedługo i ja zaczołem się zawijaćdo domu na Święta , widze jak przed firma na ulicy troche ludzi się zbiegło, podchodze patrze, a w Superbie od strony kierowcy wywiercony dokładnie nad zamkiem otwór o średnicy 2cm. Kolesie dostali sie już do środka i mieli troche problemu z rozkodowaniem immobilaisera, a przegonił ich facet, który chciał zaparkować na miejsce niby odjeżdzającego Superba. Facet widział jak jeden siedział już w środku , a drugi w białych rękawiczkach z jakimś nadajnikiem stał, widząc to wszystko zareagował i uciekli BMW serii7. Superb z jasną skórką TDI V6.... Ehhh :roll:
                  ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                  www.wasilewski-foto.pl
                  KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• markal1
                    Classic
                    • 2004
                    • 11

a szkoda ze złodzieje czują się tak bezkarnie...ja bym chętnie był za karą w postaci ciężkiej pracy fizycznej (niech pracują dla społeczeństwa, a nie siedzą w ciepłych celach ogladaja TV i jedzą na pieniądze podatników), z drugiej strony napiętnowanie w postaci pięczątki na twarzy (tak jak to było w dawno dawno temu..).
                    wiem że to co piszę to raczej utopia, mamy państwo prawa itd. ale złodzieje nie powinni się czuć bezkarnie - także za pierwszym razem ciężka praca a już potem to .......

Komentarz

• Samiec
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4287
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ja juz z rok uzywam zabezbieczenia za ok 7-8tys ,czyli octe parkuje u babci na posesji :szeroki_usmiech a potem jade pod blok 2-2,5 km i parkuje nexią :wink:

Komentarz

• wasyl
                        L&K
                        • 2005
                        • 1084

czyli octe parkuje u babci
                        a na wakacjach ?
                        ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                        www.wasilewski-foto.pl
                        KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

Tak poczytałem i tak hurtem odpisze

Dzis zdeaktywuje mastera w klapie. Nie mam zamków poza klapą ale z niego szło otworzyć wsio. Dzis bedzie zdeaktywowany i tylko sie klapa z niego otworzy. Dobrze ze ktoś o tym pomyślał Bo szczerze myślałem ze sie tylko klapa otworzy k

Co do blokady na biegi słuszna uwaga ze na sprzęgle mogą wyjechać - zdała by sie jeszcze blokada na kierownice skręcić koła to by se w kółko pojezdzili Ale pewnie na te blokady na kierownice też mają sposoby nie ?

Co do DNA to mozna też zwykle pooznakowywać pojazd lustra, światła, szybki - zawsze to coś a koszt mały. Pozatym napewno luster bajtle nie skradną by na allegro wystawić ..

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

No mozna jeszcze kola zawsze skrecac :diabelski_usmiech ale jak sadze dobrze szarpnac i blokada sie wylamie.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• hoolek
                              Ambiente
                              • 2004
                              • 154

Ja tam znam taki patent: jak na dluzej zostawiasz autko nie w swoim miescie spuszczasz powietrze np z dwoch kol i idziesz
                              w bagazniku masz wtedy kompresor i pompujesz -zawsze to cos :szeroki_usmiech -
                              pozatym nie ma jak AC-tylko czasem szkoda bo nic nie zwroci Ci tego czym jezdziles
                              pozatym dobre i tanie sa blokady skrzyni biegow w tunelu zawsze to utrudnia,

PS. moj sasiad ma malucha fiata126p z lat 70-tych i przywiazuje lancuch na drzwi,pedaly i kierownice a dodatkowo kabel ciagnie do mieszkania na 2pietro-alez to wyglada k
                              prosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze

Komentarz

• Wiecman
                                Drive
                                • 2004
                                • 81

tak czytam te posty i nie moge uwierzyc ze tak kradna auta np w wawie
                                u mnie w rzeszowie to o kradziezy auta dawno nie slyszalem!! nawet o wlamaniu do samochodu!!
                                tzn napewno sie zdarzaja ale bardzo rzadko!!

2 lata temu jak bylem w krakowie zaparkowalem samochod w centrum miasta
                                po jakims czasie znajomi przychodzi i pytaja sie czy nie boje sie zostawiac tak samochodu?? radia nie chowam??!!
                                mowie ze ja nigdy radia nie chowam
                                a on na to ze lepiej schowaj jak chcesz miec radio i szyba cala i wogule!!

troche bylem zszokowany ale poszedlem i schowalem

wspolczucia dla okradzionych

Komentarz

• Samiec
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 4287
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez wasyl
                                  a na wakacjach ?
                                  W tedy parkuje przewaznie na posesji pensjonatu ,a jak na mazurach pod namiotem to mam naturalne zabezpiecznie w postaci czarnego pitbula :wink:

Komentarz

• oskar1979
                                    Classic
                                    • 2007
                                    • 1

mi mojego walneli we wladyslawowie w zeszly poniedzialek
                                    2 dni po wlasnym slubie, na urlopie spod domu
                                    obok stal passat i tez poszedl
                                    01 Ambi,tft, dvd,wytlumione drzwi, 225/40/18,110koni + troche wiecej, gwintowanezawieszeniei inne zabawki

Komentarz

• Qba82
                                      Drive
                                      • 2006
                                      • 48

Chlopkai a slyszla ktos o czyms takim jak łamany kluczyk ?? Wg ludzi od zabezpiecznien, jedno z bardziej skutecznych zabezpieczen na dzien dzisiejszy. Mi tez ostatnio rabneli czeszke miala szyby przyciemnione, immo itp i co z tego.. Problem polega w przypadku tych aut na tym ze sa skladane w PL, czyli dostep do softu, komputerow maja ludzie, ktorzy pozniej przekazuja to dalej.

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

Qba82, wiesz co trochę śmieszna ta ta teoria o sofcie to znaczy że maybach i rolls bmw czy inne marki luksusowe i nie tylko też w Polsce robią bo do nich też softy mają

Komentarz

• Qba82
                                          Drive
                                          • 2006
                                          • 48

djczas Moze i teoria smieszna, nie mojego autorstwa, ale uwazam ze cos w tym jest. Wg mnie chodzi o to ze bezproblemowo mozna dostac wszelkie komputery serwisowe itp. ( specjalista nie jestem, ale mieszkam kolo poznania i slysze co sie wynosi z fabryk grupy VW, pelno lewych czesci oryginalnych za smieszne pieniadze na gieldzie widzialem ).

Ale wrocimy do tematu "lamanaego kluczyka" ktos moze cos na ten temat slyszal ?

Komentarz

• deespe
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 1468

Zamieszczone przez Qba82

Ale wrocimy do tematu "lamanaego kluczyka" ktos moze cos na ten temat slyszal ?
                                            jakiego łamanego kluczyka. czyli co?
                                            :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• Qba82
                                              Drive
                                              • 2006
                                              • 48

ponoc chodzi o to ze kawalek klucza jest umieszczony na stale w stacyjce, nosi sie druga polowke..zlodziej nie ma za bardzo mozliwosci operowania lamakiem przy stacyjce o ile wogole sie za to zabierze, bo widzac ze cos jest juz "zrobieone" przy zamku moze zglupiec, czy to np nie jakas podpucha..dowiem sie wiecej i moze cos napisze

Komentarz

• abstinent
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4842
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a jak wyglada sprawa z nadajnikiem gps? opłaca sie to wogyle ile to kosztuje,abonament czy jednorazowa opłata? :roll:

Komentarz

• Dezet
                                                  Ambiente
                                                  • 2005
                                                  • 136

Z doświadczenia wiem, że na GPS to szkoda kasy. Jak mówią: lepiej, żeby się nie znalazł, bo nie wiadomo w jakim będzie stanie... Najlepszym zabezpieczeniem na ból głowy i łamanie w krzyżu od wyglądania przez całą noc przez okno jest po prostu dobre ubezpieczenie samochodu. Wiadomo, zawsze będziemy do tyłu z kasą, chociaż w szczególnych przypadkach może nie być aż tak źle.
                                                  Złodzieje też nie są do końca debilami. Jeśli jadą po auto, całą akcję mają przećwiczoną na podobnym egzemplarzu. Tak więc większość zabezpieczeń mają obcykane, włącznie z tymi uważanymi za nietypowe. One tylko nieco wydłużają czas akcji.
                                                  Dobrym pomysłem jest wyróżnienie samochodu czymś szczególnym, od razu rzucającym się w oczy (naklejki, napisy, jakieś akcesoria tuningowe) które od razu są widoczne. Nawet jeśli auto jedzie na lawecie. Dyżurny policjant po zgłoszeniu kradzieży od razu podaje komunikat do wszystkich radiowozów aby zwróciły uwagę na taki a taki samochód. Tylko co z tego, gdy nasz samochód niczym nie różni się on od setek innych tego typu pojazdów poruszających się po ulicach, a tablice ma już pewnie podmienione na inne? Dlatego jakiś wyróżnik przyciągający wzrok zdecydowanie ułatwia i zwiększa szanse szybkiego odnalezienia, nawet już w trakcie transportu do "dziupli". Dlatego też złodzieje wiedząc o tym unikają samochodów charakterystycznych, wyrózniających się z tłumu.
                                                  Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• GRUBEER
                                                    Elegance
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 936
                                                    • Volkswagen

a ja mam pytanko ktora generacja ma wieksze wziecie O1 / O2, i czy wersje maja jakies znaczenie, statystyki mowia cos na ten temat ???
                                                    Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                                                    Gejsza 6

Komentarz

Pracuję...